Gezonde snacks

Gezonde snacks voor honden.. Dat klinkt te mooi om waar te zijn zullen sommige eigenaren denken. En toch doen ze met die gedachte hun trouwe viervoeter misschien onbedoeld tekort. Wist je bijvoorbeeld dat een gezonde snack een aanvulling is op de dagelijkse voeding van de hond doordat de snacks juist allerlei vitaminen en mineralen bevatten? En wist je dat snacken bijdraagt aan een gezond gebit en helpt bij tandplak? En zelfs bij het verminderen van stress?

Bovendien bieden snacks een heerlijk verwenmoment en kun je kleinere gezonde snacks prima gebruiken om jouw hond te belonen en te trainen. Allerlei redenen om het snacken vanuit een ander perspectief te bekijken. Maar wanneer is een snack dan gezond? En hoe scheid je het kaf van het koren? Hondensnacks zijn er namelijk in allerlei soorten en maten:

Hoe herken je hieruit nou een gezonde hondensnack? 

Hypoallergene hondensnacks

Sommige honden hebben last van allergieën, dan bieden hypoallergene hondensnacks uitkomst. Er zijn diverse allergieën bij de hond, waarvan voedselallergie een veel voorkomend probleem is. In dit geval geeft het immuunsysteem een overmatige reactie op bepaalde ingrediënten die in voer of snacks zitten. Veel gehoorde klachten zijn huidklachten als jeuk, roos en ontstekingen of maagklachten die kunnen leiden tot braken en diarree. Heeft jouw hond onverhoopt last van voedselallergieën? Dan is er gelukkig al jaren een ruim aanbod in hypoallergene voeding. Dit aanbod wordt door ons uitgebreid aangevuld met hypoallergene hondensnacks. Hiermee hoeft jouw vriendje vanaf nu niks meer te missen en kan jouw hond ook gewoon genieten van extraatjes en van speciale momentjes tussendoor. Want ook voor honden zijn het de kleine dingen die het doen.

Met hypoallergene hondensnacks maak je zelfs de meest gevoelige eter blij. Ze bevatten namelijk eiwitten uit slechts één dierlijke bron en de eiwitbronnen rund en kip (veroorzakers van de meest voorkomende voedselallergieën bij honden) kunnen worden vermeden indien daar behoefte aan is. De snacks worden gemaakt van allerlei verschillende diersoorten dus de keuze is reuze. Daarnaast zijn al onze  hypoallergene tussendoortjes vrij van granen en van conserveringsmiddelen. Hiermee kan je, ook in geval van allergieën, jouw hond op een gezonde en verantwoorde manier verwennen met een heerlijke snack of welverdiende beloning.

Hoe snackt mijn hond gezond?

Om te komen tot een verantwoord tussendoortje is het belangrijk om te kiezen voor hondensnacks die vrij zijn van toevoegingen of onnodige vulmiddelen. Kies dus voor hondensnacks die gebaseerd zijn op puur vlees of onderdelen van dieren zoals huid, long en vis. Wij van Hypodogs kiezen voor vlees dat overgebleven is in de productie van voedsel voor mensen. Zoals slachtresten die wij mensen niet eten maar voor dieren wel geschikt zijn. Zo kies je voor schoon en gezond vlees voor het welverdiende snackmoment van jouw buddy en weet je zeker dat er geen ongewenste toevoegingen in jouw hondensnack zitten. Wel zo prettig, toch?

Tot slot is het belangrijk om te weten dat onze tussendoortjes langzaam gedroogd zijn, dat hierdoor alle voedingsstoffen optimaal bewaard zijn gebleven. Op deze manier is het niet alleen genieten geblazen maar draagt het snackmoment ook echt iets bij aan de gezondheid en vitaliteit van jouw lieve vriend. Win-win wat Baci betreft!

Natuurlijke hondensnacks

Hypodogs hondensnacks zijn vrij van schadelijke stoffen zoals chemicaliën en geur-, reuk- en smaakstoffen. Dan heb je niet alleen een gezonde snack te pakken maar ook een 100% natuurlijke hondensnack. Op deze manier houd jij je hondenvriend in topconditie en vormen snacks een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl. Ontdek onze 100% natuurlijke en gezonde hondensnacks en bekijk hoe jij jouw hond verantwoord kan verwennen. De snacks hebben verschillende functies, van trainers en gebitsreinigers tot aan darmflora optimalisatie.

hond in topconditie

Jij wilt je honden vriendje natuurlijk zien stralen, in volle gezondheid en topconditie. Je geeft hem aandacht, gaat samen uitwaaien, spelen en je let op gezonde voeding en levensstijl.. Daar worden jullie allebei vrolijk van!

Af en toe wat lekkers hoort erbij. Sterker nog, zoals we weten brengt een snackmoment heel wat gezondheidsvoordelen. Het is belangrijk dat er verantwoord en gezond wordt genoten. Hoe maak je genieten van een snackje gezond? Laten we even alle feiten op een rijtje zetten:

 • Gemaakt van puur vlees, zonder toevoegingen en vulmiddelen;
 • Langzaam gedroogd, met optimaal behoud van voedingsstoffen;
 • 100% vrij van chemicaliën;
 • 100% vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen (ook geen suikers);
 • Hypoallergeen
 • Gemaakt van één eiwit;

Onze 100% natuurlijke hondensnacks bevatten waardevolle vitaminen en mineralen die de gezondheid van jouw hond ondersteunen. Daarnaast houd je jouw trouwe vriend in topconditie door te kiezen voor natuurlijke snacks die bij de leeftijd en het activiteitsniveau van je hond passen. 

Voedselallergie bij honden

Hondenvoer allergie

Een voedselallergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen in het voer: de allergenen. Dieren die overgevoelig zijn voor bepaalde allergenen kunnen allerlei klachten krijgen.
De leeftijd waarop er voor het eerst klachten ontstaan kan verschillen, het kan zowel bij jonge als oudere dieren ontstaan. In de meeste gevallen beginnen de klachten rond de leeftijd van 2 jaar oud. Zelfs als een dier al jaren dezelfde voeding krijgt, kan jouw hond ineens een voedselallergie krijgen.

Voedselallergie hond symptomen

De kenmerken van voedselallergie bij een hond kunnen verschillen, maar in grote lijnen zie je toch vaak dezelfde verschijnselen. Bij een hondenvoer allergie reageert de hond allergisch op bepaalde ingrediënten in het voer. Wat je vaak ziet wanneer er sprake is bij een voedselallergie bij je hond is dat de huid een ontstekingsreactie vertoont die vaak gepaard gaat met jeuk. Enkele veel voorkomende symptomen van reacties bij honden zijn:

 • Jeuk
 • Huiduitslag of netelroos
 • In de poten bijten
 • Slechte vacht
 • Dwangmatig likken, krabben of bijten
 • Ontstekingen van de voetzolen
 • Braken na eten
 • Winderigheid en diarree
 • Terugkerende oorontsteking

Als één van deze symptomen voorkomt bij jouw hond is het raadzaam om je hond te laten onderzoeken om vast te stellen of de verschijnselen het gevolg zijn van een voedselallergie. Hoe meer de hond wordt blootgesteld aan het allergeen, hoe heftiger de reactie zal worden.

trots in samenwerking

Wij werken samen of zijn partner met verschillende bedrijven. hieronder kan je enkele van hen zien. Ben jij klant bij één van onze partners of sponsor jij bijvoorbeeld Stichting Djimba zou je mogelijk eenmalig een korting kunnen krijgen om je eerste aankoop bij ons nóg aantrekkelijker te maken. Vraag er naar bij jouw contactpersoon.

Alle rechten voorbehouden aan
Hypodogs© 2020

Phone: +31 6 31004117
Email: info @ hypodogs.nl

Address: Van Loostraat 91
2582XB   ‘s-Gravenhage

Webdesign en beheer
van Herp & Co